Mnenja strank

Moja izkušnja celovite obravnave v Centru Hočevar.

Moje zobne težave so se začele nekaj mesecev po prvem porodu, pred tem zobobola nisem poznala. V zelo kratkem času sem v ustih dobila kar nekaj mrtvih zob. Čeprav sem redno obiskovala svojega koncesijskega zobozdravnika, me je ta ves čas prepričeval, da je v mojih ustih vse v redu in ni zdravil majhnih kariesov, ki so v času nosečnosti, kar naenkrat postali ogromni ...

Da ni vse tako idealno, kot je trdil on, sem spoznala šele, ko so se začele bolečine in sem morala obiskati dežurnega zobozdravnika, ki me je seznanil s stanjem mojih zob (plombe, ki so popustile in pod njimi so nastali kariesi, ki so počasi prišli do zobnega živca). Žal pa takrat tudi še nisem vedela, kako pomemben je za zobe vnos zadostnih količin vitamina D. Težave z zobmi pa so s sabo prinesle tudi nekatere druge nevšečnosti in zdravstvene težave, ki jih prej nisem poznala.

Pojavljali so se mi vsakodnevni glavoboli, težave s trigeminalnim živcem, nenehna vnetja maksilarnih sinusov in občutek zamašenega nosu. Vse mrtve zobe pa sem, ob vsakem padcu imunskega sistema še kako čutila, čutila sem, da se v njih nekaj dogaja. V iskanju rešitve za moje težave, sem obiskala kar nekaj alternativnih oblik zdravljenja. Za "zdravljenje" mrtvih zob pod mikroskopom sem zapravila veliko denarja, vendar kasneje ugotovila, da tudi to ni trajna rešitev. Zobozdravniki, ki sem jih srečevala, so mi vsi govorili, da so moji zobje najboljši zobje, tudi če so mrtvi in da jih moram za vsako ceno ohranit v ustih… S to trditvijo, se danes ne bi več strinjala, saj so se mi pod temi zobmi, en za drugim delali granulomi, za katere je bil ponavadi prvi znak glavobol. Tudi tiste zobe, pod katerimi nisem imela granulomov, sem večino časa čutila, čutila sem pritisk v njih.

V tem času, sem si tudi dala izpulit vneto šestico in jo nadomestila s titanovim vsadkom. To je bila zame grozna izkušnja. Ko je lokalna anestezija popustila, sem kar nekaj dni, na par ur morala jemati močna protibolečinska zdravila in povrh vsega, je prišlo do vnetja okrog vsadka. Tudi na področju tega vsadka, sem ves čas čutila nekakšen pritisk, občasno trganje.. Po 4 letih, kolikor je bil v mojih ustih, pa se je tudi kost okrog njega že pošteno stopila.

Po drugem porodu sem izvedela, da imam boreliozo. Med raziskovanjem sem ugotovila, da se spirohete borelije zelo rade zadržujejo v kanalih mrtvih »pozdravljenih« zob. Končno sem dobila odgovor, od kod občutek, da se v mojih mrtvih zobeh, ves čas nekaj dogaja. Med prebiranjem literature o boreliozi, sem izvedela, da so za bolnike s to boleznijo, titanovi vsadki popolnoma neprimerni, saj se slej ko prej razvijejo alergije na kovine.

Takrat sem sklenila, da se moram znebiti mrtvih zob in titanovega vsadka… Pričela sem z iskanjem zobozdravnika, ki bo imel posluh za moje težave… Nisem želela spet srečati nekoga, ki me bo prepričeval, kako pomembno je, da svoje zobe ohranim v ustih za vsako ceno, do pozne starosti. Takrat sem že razumela, da s takšnim številom mrtvih zob, mogoče starosti sploh ne bom dočakala. Mrtvi zobje so pogosto povezani z nastankom mnogih hudih bolezni, vključno z rakom.

Tako sem našla Center Hočevar - ekipo krasnih ljudi, ki jih odlikujeta prijaznost, prilagodljivost, strokovnost…

Predvsem pa me je prepričalo dejstvo, da telo jemljejo kot celoto in gledajo širše od zob, česar običajni zobozdravniki ne počnejo.

Dr. Hočevar mi je odstranil 6 mrtvih zob in titanov vsadek in jih istočasno nadomestil s keramičnimi vsadki. Očistil mi je tudi dve kavitaciji, ki sta ostali še od puljenja modrostnih zob pred leti. Nikoli prej se nisem zavedala, kako pomembno je, na kakšen način je zob izpuljen in da je rana pravilno oskrbljena. Vse to je opravil z veliko mero natančnosti in potrpežljivosti; resnično si je pridobil moje 100 % zaupanje.

Pred vsakim posegom sem prejela vitaminsko infuzijo, po posegu pa sem bila deležna hlajenja s posebno hladilno masko in kraniosakralne terapije pri gospe Valentini. Okrevanje po vstavitvi vsadkov je bilo povsem drugačno, kot pred leti pri titanovem vsadku. Dan po posegu, sem bila praktično brez bolečin in nisem potrebovala nobene protibolečinske terapije. In po kraniosakralni terapiji, sem se počutila tako zelo dobro… Moji vsadki so se super vrasli in na mestih , kjer sem prej leta, ves čas čutila nekakšen pritisk in »sprehajanje« po zobeh, sedaj ne čutim ničesar. Moje telo jih je super sprejelo. Težave s sinusi in zamašenim nosom so se zelo zmanjšale, ravno tako simptomi borelioze.

Najboljše od vsega, pa je zavedanje, da sem se končno znebila tempiranih bomb v svojem telesu.

Nataša F.