Biodinamični pristop h kraniosakralni terapiji

Vsak organizem ima svojo samozdravilno moč, ki je odvisna od vrste bolezenskega stanja, a niha tudi od človeka do človeka. Pri večjih ali dolgoročnih težavah samozdravilna moč slabi. Takrat z izbrano terapijo spodbudimo organizem od zunaj, da odpre poti življenjskim energijskim tokovom.

Preberi več
1 / 2

Vzpostavite ravnovesje med telesom, dušo in umom

Vaše telo predstavlja čudovit kompleksen mehanizem. Je najpopolnejše, najučinkovitejše in najbolj univerzalno orodje, ki ga boste kdaj upravljali. V njem se prepletajo fizični, mentalni in energijski sistemi, ki zagotavljajo delovanje in ustvarjajo vaše počutje. S pomočjo terapij podpiramo njihovo usklajenost in celovito ravnovesje, krepimo fizično zdravje in notranjo psihično harmonijo.

Preberi več
1 / 2
Mnenja strank
Občutiti sebe, … kraniosakralna resonanca je name delovala zelo pomirjajoče. Biti miren, skoraj tako miren, kot da se poslavljaš od življenja. Prijetnost terapevtovih prstov me je držala pokonci. Kot pred spanecem so mi misli odletele. Začutil sem valove, kot da sem na blazini v Jadranskem morju ob blagem maestralu. Čutil sem toploto, ki se je pretakala skozi telo vse do podplatov. In ponovno zbujanje telesa. Zdravstveni učinki: Topa bolečina v križu se je razkadila. Vrat je postal mehkejši. V naslednjih dneh sem začutil dodatno energijo, ki sem jo izkoristil za tek, ki je bil prej otežen zaradi togega križa. Povečala se je poskočnost, elastičnost telesa …
Aci Urbajs
Biodinamični kmet
Zaradi prometne nesreče pred leti in poklica, ki ga opravljam, sem imela že dve leti težave in bolečine v vratu in zgornjem delu hrbta. Na prvi kraniosakralni resonanci sta terapevta sama ugotovila, kje so moje težave in se posvetila temu predelu telesa. Sprva sem na terapiji občutila le nekakšno toploto in dosegla med seanso stanje globoke sproščenosti. Še nekaj dni po terapiji sem se počutila nekako izven ravnotežja oz. kot bi bilo nekaj prestavljeno. Na vsaki nadaljnji seji sem bolj občutila premike, ki sta jih izvajala terapevta, in napetosti v mojem vratu in hrbtu so pojenjale in končno popolnoma izzvenele. Danes nimam več bolečin niti po celodnevnem in napornem delovniku oz. tednu. Še vedno občasno hodim na terapije, vmes sem zanosila, tako mi zdaj da seansa predvsem stanje globinske sproščenosti in ravnovesja, kar mislim, da koristi tako meni kot tudi razvijajočemu se bitju v meni.
Tina Jerše
Zobozdravnica
Zaradi bolečin v kolenu in težav s sklepi sem preizkusila tudi kraniosakralno resonanco. Zaradi senzibilnosti sem skozi terapijo zaznala posebna občutenja in premike v telesu. V kolenu sem zaznala večjo toploto, za katero bi lahko trdila, da mi je skrajšala regeneracijo. Prav tako je bil občutek lahkotnosti telesa vedno prisoten. Vedno, ko se spopadam z določeno težavo, iščem in delujem aktivno tudi sama. Kraniosakralna resonanca mi je pri tem dodatno pomagala.
Magda
Učiteljica
Že dolgo iščem pot k sebi, k svoji duši in srcu, zato mi duhovnost in meditacija nista neznanki. Vendar je bilo srečanje z C. in K. pravo doživetje, prava pustolovščina v raziskovanju svojega bitja, kjer nemogoče postane mogoče. Vsaka seansa je nekaj posebnega, nikoli ne veš, kam te bo popeljala, katerotemno plat sebe boš ugledal. S pomočjo Chintana in Karime sem doživela eno najbolj intimnih trenutkov na nivoju duše, ki ga do sedaj nisem poznala. V primerjavi s tem je seks, takšen ki ga sedaj poznamo, otroški vrtec. Srečanje treh duš, ki se prepustijo druga drugi v isti nameri, nameri brezpogojne ljubezni, zdravljenja in popolnega sprejemanja. Spoznala sem občutek »samo biti, obstajati in sprejemati«. Skratka, težko je z besedami opisati, ker šteje samo izkušnja. Če imaš pogum, poskusi, ne bo ti žal.
Renata Očko
Računovodkinja
Zame je smisel bivanja na tem planetu, hoja k sebi (in še, da sebe in stvari, ki jih imamo, znamo podelit). Smo divji pirati, ki iščemo v sebi zaklad, zemljevid pa smo mi sami. To kar nam dogaja, odkrivanje stvari, ki nam pri samem sebi niso všeč, bolezni itd tralala… To enkratno raziskovanje, k sreči traja do konca in vsak dan, celo iz trenutka v trenutek na novo. Če kolikor toliko znam v tem uživat, recimo, ko pogledam z distance, kako sem se prebijala in odločala v križišču problema, dodam malo ali bolje veliko humorja in si čestitam za delo (ali ne delo, in nič ni prav ali narobe), mi iz por, včasih nežno včasih prav kriči »lepo je živet«. Hudi in težki trenutki so mi dali ključ do dragocene skrinje, kjer se kot na privat oltarju lahko vedno kaj vprašam in dobim odgovor. Tam sem dobila marsikakšen namig in kasneje potrditev, da je bilo vredno prisluhnit. Za to potrebujemo tišino in umirjen stik s samim seboj. Ko pride nemir, strah… potrebujem pomoč nečesa, nekoga, želim si čutiti svojo popkovino s katero sem povezana z vesoljem. Kraniosakralna resonanca (KSR) mi tu pomaga. Lepo se je umirit, prisluhnit ali samo prepustit pulziranju predragocene energije, ki zastonj priteka k vsakem posamezniku. Le od nas je odvisno, če in kako jo bomo sprejeli in kako jo bomo uporabili. KSR jo na subtilen način zdravilno usmerja. Mene jača in hkrati pomaga, da se čutim mirno in povezano sama s seboj. G. Chintan mi je že na prvem srečanju povedal zame zelo pomembno stvari. Zaupam mu. Pri g. Karimi pa se »pocartam« in grem od nje kot Venera iz morske pene. Vsled poplave vsega pa, vsak naj se vpraša in bo sam začutil, kaj potrebuje, kam ga vleče? Vedno, ko si želimo, nam stvarstvo ponudi pravo stvar. Željnim na prečudoviti poti spoznavanja sebe KSR zares, toplo in iskreno priporočam. Objemam vas.
Nataška Tič Ralijan
Dramska igralka
S Karimo delam že skorajda tri leta, obdobjem tedenskih seans sledijo občasna obdobja nižje pogostosti srečevanja. K njej sem prišla ob težji življenjski preizkušnji. Kljub temu, da sem se pred tem veliko let ukvarjala z jogo, meditacijo, jogijsko filozofijo, si sama nisem zmogla ustrezno pomagati oz. tudi ožjemu krogu nisem želela ‘nenehno težiti’. V Karimi sem našla zares sočutno in učinkovito podporo. Ne samo, da sem ob seansah pridobila boljšo zmožnost soočanja z različnimi izzivi in težavnimi situacijami, temveč je bilo pravo presenečenje, kako sem poglobila stik z lastnim telesom in doživljanjem ter kako ugodno to vpliva na različne vidike mojega življenja. Tudi konkretno vidim pozitivne spremembe, ki se mi dogajajo v življenju, odkar imam več stika s sabo, pa tudi več zaupanja vase in več odločnosti. Karima me je empatično, lahko rečem ljubeče podprla tudi pri ponovnem popotovanju skozi težka obdobja mojega otroštva, odnosa s starši, pa tudi nekaj kasnejših preizkušenj, tako da so se razgradili številni negativni naboji ter da sem se pomirila z nekaterimi stvarmi oz. sama našla način, kako delovati. Posebej dragoceno je, da Karima ni uporabljala tehnik kot tehnik, ampak je v prvi vrsti delovati kot človek s človekom, vzpostavila je odnos, kjer se v vlogi ‘terapiranke’ nisem počutila kot ‘pol-človek’. Tudi njene lastne (pre)izkušnje, ki jih ravno na pravem mestu podeli, so mi vselej dale upanje. Posebej pa mi je glede na moje dejavnosti dragoceno, da pri delu zares vključuje telo, hkrati pa ne podcenjuje razuma, sploh pa, da ima ‘občutek’ za to, čemur bi lahko rekla duhovna, presežna dimenzija življenja. Tudi vsaj ščepec Kraniosakralne resonance v zadnjem delu seanse je ekstra dodana vrednost, da se delo iz seanse res dobro ‘poleže’. Pravzaprav jo vidim kot sopohodnico, so-avanturistko na svoji poti skozi goščave bivanja.
Meta
Maserka in učiteljica joge
Zaradi raznih preizkušenj in zelo travmatičnega otroštva ter želje po svobodi brez omejujočih negativnih prepričanj sem se odločila in pri Valentini poizkusila z integralno seanso. Pojma nisem imela, kako bo to izgledalo, a bila sem pozitivno presenečena nad samim potekom seans in postopni moji preobrazbi. Valentina je izredno ljubeče in v varnem prostoru seanso vodila z različnimi prijemi, opazovanjem občutkov v telesu, vedno je začutila, kako me usmerjati, kaj povedati, kaj vprašati, da sva našli jedro težave in ji dale prostor, da se razgradi, včasih hitro in včasih počasi, odvisno od zakoreninjenosti. Prvič v življenju sem se počutila v celoti slišana in sprejeta takšna, kot sem. Predvsem pa je Valentina skozi seanse postopoma krepila tisto majhno pikico pozitivnosti, ki se je nekje v meni nahajala, a je bila premajhna,da bi uspela se sama toliko okrepit in nadvladati vsej negativnosti. Skozi seanse in po njih sem začela opažati drobne in majhne pozitivne stvari, ki so mi uspevale in jih pred tem niti zaznavala nisem oziroma tudi če sem jih zaznala, so jih negativne misli takoj prekrile. Valentina, hvaležna sem ti za vso srčnost ter podporo in pomoč, da sva skupaj prebudili vrednost mojega življenja in da si mi pokazala, kako najti vire osebne moči v težjih situacijah.
Mojca Lindič
Diplomirana ekonomistka
1 / 7