Zdravljenje z medicinskimi pripomočki BEMER že samo s tem ponuja širok spekter zdravljenja in zelo dobro podpira zdravljenje, regeneracijo, rehabilitacijo in preventivo.

Medicinske pripomočke BEMER lahko kot dopolnilno zdravljenje uporabite povsod, kjer so bile motnje v mikrocirkulaciji vzrok za bolezni ali simptome pomanjkanja, so vplivale na njihov potek ali jih spremljale.

Kako deluje terapija BEMER?

Izdelki BEMER lahko s šibkimi in pulzirajočimi elektromagnetnimi polji, ki jih ustvarjajo posebni večdimenzionalni signali, stimulirajo vazomocijo (ritmično kontrakcijo) majhnih in najmanjših žil živih or­ganizmov. S posebno bioritmično modulacijo sinergično vplivajo tudi na malce večje žile pred in za njimi. Tako je porazdelitev sestavin krvi na območju mikrocirkulacije pri zdravljenih organizmih ugodnejša. Posledice tega so boljše delovanje naravnih uravnalnih mehanizmov, krepitev imunskega sistema, boljša proizvodnja telesu lastnih lovilcev radikalov in vpliv na sintezo beljakovin.

Tehnologija BEMER se lahko uporablja kot preventiva ali kot dopolnilno zdravljenje vseh bolezni, pri katerih ima izboljšanje mikrocirkulacije z njegovimi učinki v živih organizmih terapevtski pomen.

Aplikacijski modul B.LIGHT dopolnjuje prednosti, ki jih ima zdravlje­nje z medicinskimi pripomočki BEMER za uporabnike zaradi fotobio­loških svetlobnih mehanizmov. B.LIGHT s svojim svetlobnim učinkom spodbuja obnavljanje kože. Zelo svetle svetleče diode sevajo pulzirajočo monokromatsko rdečo svetlobo z valovno dolžino 660 nm, zaradi njih pa je B.LIGHT posebej primeren za podporno zdravljenje kožnih bo­lezni ali dopolnilno kozmetično zdravljenje.

Na katere bolezni lahko vplivamo s terapijo BEMER?

Komplemetarna terapija BEMER vam lahko pomaga pri: alergijah, artrozi, artritisu, astmi, težavah s cirkulacijo, diabetesu, težavah s kožo, slabo cirkulacijo, migrenah, težavah s presnovo, pri poškodbah lokomotornega in podpornega sistema, težavah s spanjem, celjenjem ran …

Poleg tega pa:

 • Zmanjšuje dovzetnost za okužbe.
 • Okrepi telesno obrambo.
 • Izboljša zaščito pred prostimi radikali.
 • Izboljša oskrbo in odstranjevanje odpadnih snovi iz organov in tkiv.
 • Izboljša oskrbo s hranilnimi snovmi in kisikom.
 • Okrepi razkisanje organizma.
 • Zmanjšuje stres.
 • Povečuje zmogljivost in prilagodljivost telesa.
 • Zmanjšuje nevarnost za nastanek športnih poškodb ter skrajša čas regeneracije.
 • Izboljša kondicijo.
 • Izboljša sposobnost koncentracije.

Osnova za zdravje in kondicijo

Osnovni pogoj za ohranitev oz. povrnitev zdravja ter pro­cese okrevanja in regeneracije v človeškem telesu je dobra prekrvitev organizma, saj kri oskrbuje organizem s hra­nilnimi snovmi in kisikom ter odvaja končne produkte pre­snove in toksine.

Približno 74 % prekrvavitve poteka v najmanjših žilah. V okviru te takoimenovane „mikrocirkulacije“ se kri pretaka po arteriolah, kapilarah in venolah. Naravno ritmično spre­minjanje njihovih prerezov (vazomocija) uravnava porazde­litev krvi po velikanski mreži kapilar. Pri zdravih ljudeh vazo­mocija poteka približno trikrat na minuto, pri bolnih ali obolelih pa samo še enkrat na deset minut. Ta prepočasen „ritem“ je treba zato spodbuditi oz. normalizirati na način, ki je podoben „spodbujevalniku mikrožil“.

Na kaj je potrebno biti pozoren? (Opozorila pred uporabo)
 • Pred zdravljenjem s tehnologijo BEMER se je treba o težavah oziroma boleznih pogovoriti z zdravnikom/terapevtom.
 • Predpisano jemanje zdravil se lahko spremeni samo po posvetu z lečečim zdrav­nikom.
 • Z izboljšanjem pretoka krvi zaradi zdravljenja z medicinskimi pripomočki BEMER se lahko okrepi učinek zdravil, ki redčijo kri ali zavirajo strjevanje krvi. Pri takih bolnikih, ki stalno jemljejo antikoagulante, so ob začetku zdravljenja s tehnologijo BEMER nujno potrebne pogoste kontrole koagulacijskega faktorja s strani zdravnika, pooblaščenega od podjetja BEMER.
 • O telesnih reakcijah, ki jih ni mogoče razložiti in se pojavijo med zdravljenjem z medicinskimi pripomočki BEMER, se je treba pogovoriti s svetovalno službo za uporabnike podjetja BEMER, da se lahko primerno odzove na morebitno nastajajočo bolezen.
 • Osebe, ki so jim bili presajeni tuji organi ali celice in jim je zdravnik zato predpisal imunosupresive, se ne smejo zdraviti s tehnologijo BEMER.
 • Osebe, ki imajo infekcijske bolezni, hude motnje srčnega ritma, hude psihoze in nezdravljene bolezni, pri katerih lahko pride do napadov (npr. epilepsijo), morajo pred začetkom zdravljenja s tehnologijo BEMER pridobiti soglasje lečečega zdravnika.
 • Osebe z elektronskimi vsadki lahko v skladu z aktualnimi znanstveni­mi dognanji uporabljajo tehnologijo BEMER, če elektronski vsadek izpolnjuje zahteve Direktive 90/385/EGS za aktivne medicinske pripo­močke za vsaditev. V primeru vprašanj ali nejasnosti se obrnite na lečečega zdravnika.
 • Če ste noseči, imate tumor ali drugo hudo bolezen, zaradi katere je potrebna stalna zdravstvena obravnava in jemanje zdravil, se je treba o dopolnilnem zdravljenju s sistemi BEMER posvetovati z lečečim zdravnikom.
 • Zdravljenje z medicinskimi pripomočki BEMER pomembno podpira zdravljenje, ki poteka pod nadzorom zdravnika/terapevta, vendar ga ne sme nadomestiti.