Vsaka operacija za naš organizem predstavlja precejšnjo obremenitev. Telo se v prvi fazi spopada z vzrokom, ki vodi v operativni poseg, ki breme kratkoročno poglobi. Naše telo potem aktivira vse notranje mehanizme, da le najhitreje vzpostavi ponovno ravnovesje. V tem obdobju je še posebej ranljivo. K boljšemu okrevanju bistveno pripomorejo tudi podporne terapije, ki jih opravimo neposredno v našem centru.
Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar
1.) BHP® - BONE HEALING PROTOCOL

BHP® - BONE HEALING PROTOCOL
(pred posegom)

Protokol za zdravljenje kosti (BHP® - po besedah dr. Dominika Nischwitza @drdome1 ), ki se uporablja pred vsemi kirurškimi posegi, se je izkazal za učinkovitega pri perioperativni podpori lastnega imunskega sistema, saj telesu zagotovi prave gradnike za optimalno regeneracijo kosti in mehkih tkiv.

Protokol priporočamo ob odstranjevanju zob, vnetnih žariščih ter ob vstavljanju implantatov.

BHP® – Bone Healing Protocol vsebuje:

Z BHP Protokolom pričnemo po posvetu z zdravnikom, vsaj 4 tedne pred operativnim posegom. V kolikor sledimo navodilom jemanja, vsebina zadošča za 4 tedne. V primeru že prisotnih kroničnih obolenj je priporočljivo jemanje 8 tednov; 4 tedne pred posegom in 4 tedne po posegu. Z namenom vzdrževanja dobrega imunskega sistema priporočamo jemanje dopolnil tudi po posegu, vendar v manjših količinah.

Več informacij >>>

2.) VITAMINSKA INFUZIJA

VITAMINSKA INFUZIJA
(med posegom)

Z vitaminsko infuzijo okrepimo imunski sistem, ublažimo migrene, lajšamo mišične krče in pospešeno razstrupljamo telo. Hranilne snovi preidejo neposredno v krvni obtok in nato do celic, le tako se absorbira precej večji delež potrebnih snovi. Telo v zelo kratkem času prejme zelo visoke koncentracije vitaminov in drugih hranil. Če hranilo zaužijemo oralno, v obliki običajnega prehranskega dopolnila, se le-ta naprej razgraja v želodcu oz. prebavnemu traktu, kar je počasnejše, hkrati pa so določene omejitve, kako visok delež se lahko absorbira. Pri določeni populaciji zaradi prisotnih bolezni, ni možna optimalna absorpcija hranil po običajni poti, torej skozi prebavni trakt, v tem primeru je intravenozna terapija zelo koristna.

Vitaminske infuzije so priporočljive predvsem v primeru zelo hudega pomanjkanja določenih vitaminov in hranil. Le zobozdravnik/zdravnik je tisti, ki poda odločitev glede smiselnosti vitaminskih infuzij. Le-ta je sprejeta na podlagi strokovne presoje individualnih okoliščin in upoštevanja tega, ali so koristi večje od potencialnih tveganj. Pri tem se upoštevajo različni dejavniki, predvsem vaša anamneza, trenutne zdravstvene težave, zdravila, ki jih jemljete, vključno s prehranskimi dopolnili, ki jih redno uporabljate. Terapijo izvede ustrezno usposobljena oseba (višja medicinska sestra), ki po navodilu zobozdravnika/zdravnika odpelje pacienta v prostor, namenjen za opravljanje infuzij (primerno opremljena, zasebna, mirna in dobro razsvetljena soba) in s tem zagotovi nemoteno izvedbo posega.

3.) HLAJENJE Z NAPRAVO HILOTHERM CLINIC

HLAJENJE Z NAPRAVO HILOTHERM CLINIC
(po posegu)

Hiloterapija je oblika zdravljenja s pomočjo ohlajevanja poškodovanih delov organizma. Operirano področje hladimo s hladilno napravo Hilotherm Clinic, ki s temperaturo med 16 in 18°C poskrbi za optimalno hlajenje.

Ta na temperaturi temelječa oblika zdravljenja, pospešuje celjenje poškodovanega tkiva. Hiloterapija ne pospešuje le zdravljenja, temveč tudi lajša bolečine in s tem zmanjšuje potrebo po uporabi protibolečinskih zdravil. Blagodejni učinek Hiloterapije se pokaže po kirurških posegih, svežih poškodbah, kroničnih bolečinah in obolenjih, ki povzročajo otekline, krvavitve, edeme in vnetja.

Postopek ohlajevanja je natančno določen in nadzorovan. Hlajenje, ki časovno ni omejeno, poteka v sproščujočem vzdušju posebne sobe, ki je v našem Centru namenjena pomirjujočemu počitku po operaciji. Dan po posegu izvedemo še terapijo kraniosakralne resonance.

Več informacij >>>

4.) TERAPIJA KRANIOSAKRALNE RESONANCE

TERAPIJA KRANIOSAKRALNE RESONANCE
(po posegu)

Kraniosakralna resonanca je nežna in neinvazivna metoda, ki podpira lastne zdravilne vire telesa.

Terapevt uporablja uglašen dotik na določenih delih telesa in s tem spodbudi, da se sprožijo procesi sproščanja zadržanih sil v našem telesu, ki so posledica minulih travmatičnih dogodkov. Zaradi svojega nevsiljivega in nežnega pristopa je terapija primerna za vse mlade, starejše in ostarele, za nosečnice, otroke, za bolnike, športnike, itd..

Terapija kraniosakralne resonance dosega izjemne rezultate pri reševanju težav, ki so neposredno povezane z zobozdravstvenimi posegi. Pri le-teh so običajno najbolj prizadeta območja vratu, čeljusti in sklepov čeljusti, ki se nahajajo pred ušesi. Ta območja med postopkom pogosto zategnejo in postanejo napeta, saj se telo skuša zavarovati pred posegom vanj. Terapija pomaga ta območja pomiriti in uravnovesiti. Posebej dragoceno podporo predstavlja po dolgih postopkih, saj ljudem pomaga, da se umirijo in sprostijo po končanem posegu. Le tako je okrevanje hitrejše in bolj učinkovito.

Kraniosakralna resonanca dobro vpliva na fizično, čustveno in mentalno raven. Podpira strukturne spremembe v telesu, sprošča tako telo kot duha ter spodbuja dobro počutje in vitalnost. Je v učinkovito podporo ob soočanju s čustvenimi ali psihološkimi izzivi, v trenutkih življenjskih kriz, žalovanja ali izgube, v prehodnih obdobjih ali pri samospoznavanju in osebni rasti.

Pozitivne rezultate dosega pri ljudeh, ki imajo težave z zbranostjo, nespečnostjo, hiperaktivnostjo, glavoboli, avtizmom.

V Centru Hočevar poskrbimo, da vsi, ki obiščete našo kliniko, dobite ustrezno podporo za optimalno okrevanje.

Več informacij >>>

5.) BEMER - TERAPIJA MAGNETNEGA POLJA

BEMER – Terapija magnetnega polja
(Pred in po posegu)

Revolucionarna terapija BEMER je med najbolj inovativnimi in edinstvenimi rešitvami, ki spreminjajo življenje.

Njena učinkovita stimulacija zmanjša motnje mikrocirkulacije, kar pozitivno vpliva na različne sodobne bolezni.

Znanstveno dokazani učinki:

  • učinki na mikrocirkulacijo,
  • imunski sistem,
  • biosintezo beljakovin in
  • tvorjenje telesu lastnih lovilcev radikalov.

Zdravljenje se izvaja z medicinskimi pripomočki BEMER, ki s pomočjo posebnih večstranskih bi-elektro magnetnih signalov regulirajo procese v telesu na način, da spodbudijo mikrocirkulacijo na nivoju, kjer prihaja do izmenjave kisika in hranil v celicah. Izdelki BEMER podpirajo temeljne fiziološke procese in izboljšujejo naravne samouravnalne mehanizme.

Tehnologija zajema širok spekter zdravljenja in zelo dobro podpira samo zdravljenje, regeneracijo, rehabilitacijo in preventivo. Človeško telo se v primeru zadostnih zalog energije, samo ubrani pred boleznimi in sproži proces samozdravljenja.

Terapija se lahko uporablja kot preventiva ali kot dopolnilno zdravljenje vseh bolezni, pri katerih ima izboljšanje mikrocirkulacije z njegovimi učinki v živih organizmih terapevtski pomen.

Več informacij >>>


Za naše paciente smo pripravili tudi brošuro o podpornih terapijah, ki si jo lahko ogledate spodaj.