V našem Centru za nadomeščanje zob sledimo konceptu SCC (Short Cut Concept) po dr. Volzu (Švica). SCC pomeni, da ob odstranitvi zoba v isti fazi vstavimo keramični implantat. Na tak način ohranimo obstoječo kost kot tudi mehka tkiva, ki bi se po izdrtju zoba sicer masovno skrčila. Poleg tega s takojšnjo implantacijo prihranimo dodatne kirurške posege, ki bi bili potrebni, če implantata ne bi vstavili ob izdrtju zoba. Privarčujemo tudi čas, saj je dokončen protetični nadomestek izdelan že v treh do štirih mesecih po odstranitvi zoba.

SCC pomeni, da ob odstranitvi zoba v isti fazi vstavimo keramični implantat. Na tak način ohranimo obstoječo kost kot tudi mehka tkiva, ki bi se po izdrtju zoba sicer masovno skrčila. Poleg tega s takojšnjo implantacijo prihranimo dodatne kirurške posege, ki bi bili potrebni, če implantata ne bi vstavili ob izdrtju zoba.

Seveda je za uspeh takega zdravljenja treba slediti natančno določenim smernicam, tako imenovanemu operacijskemu protokolu. Velik poudarek pri vstavitvi keramičnih implantatov je na pripravi ekstrakcijske rane, ki jo je treba temeljito očistiti in dezinficirati, saj se keramični implantati vrastejo samo v zdravo tkivo. Poleg tega protokol zajema ortomolekularno podporo telesa z vitamini, minerali in mikroelementi, pri katerem se držimo BHP-protokola (Bone Healing Protocol) po dr. Nischwitzu. Poleg tega pred vstavitvijo implantatov preverimo serumske vrednosti vitamina D3 ter LDL-holesterola.

Ogled fotogalerije