Kraniosakralna resonanca temelji na konceptu »diha življenja« – življenjske sile, ki vzdržuje in povezuje vse življenjske funkcije v organizmu. V rokah izkušenega terapevta jo je moč čutiti kot počasno, ritmično notranje valovanje, podobno plimovanju.

Na čem temelji terapija?

Na naših terapijah omogočamo dihu življenja, da se sprosti in izrazi svojo moč. Terapevt s polaganjem rok dihu življenja prisluhne, sodeluje z njegovo inteligenco. S tem podpre samozdravilne mehanizme organizma ter telesu olajša dostop do lastnih virov za zdravljenje. Pri terapiji boste začutili globoko sproščenost, umirjenost, spokojnost in mir, kar je izraz celostne regeneracije.

Od kod izvira kraniosakralna resonanca?

Korenine te metode so v spoznanjih dr. Williama Garnerja Sutherlanda, ameriškega osteopata, učenca utemeljitelja osteopatije Andrewa Stilla. K razvoju biodinamičnega pristopa kraniosakralne terapije so prispevali zlasti dr. Rollin E. Becker, dr. James S. Jealous in dr. Franklyn Sills.

Pristop temelji na znanjih s področij anatomije, fiziologije, embriologije in na sodobnih nevrobioloških in razvojnih dognanjih.

Naše delo v Centru Hočevar temelji na kraniosakralni resonanci, kot jo je razvil Chintan Veet.

V globokem mirovanju danega trenutka leži modrost našega bitja. Ko pridemo v stik z mirovanjem, se odprejo vrata silam zdravljenja in notranje harmonije.
Chintan Veet
utemeljitelj Kraniosakralne resonance

Literatura, ki jo priporočamo v branje:

  • Chintan Veet (2014) Gradivo za izobraževanje iz Kraniosakralne resonance.
  • Franklyn Sills (2011 in 2012) Foundations in Craniosacral Biodynamics: Volumes 1 and 2. North Atlantic Books.
  • Michael Shea (2007–2013) Biodynamic Craniosacral Therapy, Volume One – Five. North Atlantic Books.
  • James Jealous: The Biodynamics of Osteopathy in the cranial field – serija zvočnih posnetkov.