Zato si vzemite čas in privoščite svojemu organizmu od dva do tri dni počitka v miru, brez službenih ali domačih obveznosti. K boljšemu okrevanju pa bistveno pripomorejo tudi podporne terapije kraniosakralne resonance, ki jih v kombinaciji s hlajenjem mesta operacije opravimo neposredno v našem centru.

Najprej operirano področje hladimo s hladilno napravo Hiloterm Clinic, ki s temperaturo med 16 in 18 °C poskrbi za optimalno hlajenje. Tako zagotovimo zmanjšanje otekline in hitrejše okrevanje. Hlajenje poteka v sproščujočem vzdušju posebne sobe, ki je v našem Centru namenjena pomirjujočemu počitku po operaciji. Hlajenje časovno ni omejeno.

Dan po posegu izvedemo še terapijo kraniosakralne resonance. Med terapijo vaš organizem razbremenimo napetosti, ki so med operativnim posegom nastale na mehkih in trdih tkivih (dlesen, kost) in v čeljustnem sklepu. Slednji trpi predvsem pri dolgotrajnih posegih, ko morate dolgo časa držati usta odprta. Kraniosakralna terapija traja 60 minut. Po terapiji ponovimo hlajenje z napravo Hiloterm Clinic.

Priporočamo vam, da po vrnitvi domov počivate še dan ali dva, odvisno seveda od zahtevnosti posega. Tako še dodatno podprete hitrejše okrevanje.