Kako je zasnovan Center Hočevar?

Osnovna dejavnost centra je biološko zobozdravstvo. Poleg tega pomemben segment zavzema terapevtski del, imenovan Silentium, ki med drugim ponuja kraniosakralno resonanco, integralno somatsko psihoterapijo, partnersko terapijo po pristopu Learning Love itd. Ukvarjamo se tudi z izobraževanjem s področja zdravstva, v našem centru pa se nahaja še trgovina z visoko kakovostnimi izdelki, ki pripomorejo k boljšemu počutju posameznika.

Po čem se biološko zobozdravstvo razlikuje od klasičnega?

Kot strokovnjaki za biološko zobozdravstvo in keramične implantate pri svojem delu uporabljamo biokompatibilne materiale, zdravimo po načelu minimalno-invazivnega pristopa ter obravnavamo ustno votlino kot del celega telesa. Zavedamo se vpliva zob in obzobnih tkiv na zdravje pacientov. Zobje, obremenjeni z različnimi materiali (npr. z živim srebrom), odmrli zobje, skrita vnetja v kosti, vnetja obzobnih tkiv, predstavljajo določene obremenitve, ki lahko slabijo imunski sistem. V sklopu biološkega zobozdravstva skušamo pri pacientih vzpostaviti zdravo ustno votlino z zdravimi zobmi in zdravimi obzobnimi tkivi. Zdrava usta namreč izžarevajo zdravo osebnost. Novo, mirno in urejeno okolje deluje pomirjujoče na paciente, ordinacije z najsodobnejšo opremo pa omogočajo vrhunske storitve terapevtov.

Kje ste pridobili znanje iz biološkega zobozdravstva?

Imam skoraj 20 let izkušenj in vseskozi je moje delo bilo prepleteno z dodatnim izobraževanjem, tako doma kot v tujini. Tako sem zaključil dveletno podiplomsko izobraževanje v Nemčiji in Švici in kot prvi zobozdravnik iz Slovenije pridobil naziv Spezialist fur Biologische Zahnheilkunde und Keramikimplantate (ISMI, Nemčija) – Strokovnjak za biološko zobozdravstvo in keramične implantate.

Omenili ste minimalnoinvazivni pristop. Kaj to konkretno pomeni?

Pri zdravljenju in vrtanju se trudimo ohraniti čim več zdravega zoba in preostali defekt kvalitetno zapreti, zato je naš pristop resnično minimalno-invaziven. Poleg tega se zavedamo, da sta zdravje in estetika izredno povezana. Usta so namreč ogledalo našega zdravja. Zato pri našem delu uporabljamo nevtralne, brezkovinske in biokompatibilne materiale, tako pri implantatih kot pri ostalih zobnih nadomestkih.

Strah pred zobozdravniki je nekaj običajnega. Kako se v vašem Centru spopadate s tem?

Kot omenjeno, pri nas velja načelo celostne obravnave pacienta. Slednjemu se maksimalno posvetimo in si zanj vzamemo veliko več časa, kot je to običajna praksa. K boljšemu počutju pripomore tudi strokovno osebje, vrhunska oprema in stalno strokovno izpopolnjevanje zaposlenih. Ob vstavitvi implantatov in drugih večjih posegih nudimo posebno predoperacijsko pripravo in pooperacijsko obravnavo, ki zagotavljata, da je celjenje optimalno in da so pooperativne težave, kot so bolečina in oteklina, minimalne. Vse to vliva zaupanje pri naših pacientih in s tem zmanjšuje strah.

Gregor Hočevar, dr. dent. med
Gregor Hočevar, dr. dent. med