Spodnji video predstavlja začetke dr. Gregorja Hočevarja, ki je ustanovitelj Centra Hočevar, biološki zobozdravnik, eden od vodilnih strokovnjakov na področju biološkega zobozdravstva v Sloveniji ter certificiran specialist na področju vstavljanja keramičnih vsadkov.

Video zaobjema nadgraditev klasičnega zobozdravstva v biološko zobozdravstvo. Vse se je začelo z amalgamom, srebrno zalivko. Zavedanje o strupenosti živega srebra je privedlo do raziskovanja o alternativnih rešitvah in tako se je pot obrnila v kompozit in keramiko. Glavna inspiracija na tej poti je bil dr. Ulrich Volz, ki je pionir keramičnih implantatov, ustanovitelj in lastnik @swissbiohealth in @swissdentalsolutions. S svojo energijo, trudom in entuziazmom je zelo pomembno vplival na naše začetke s Centrom Hočevar.

Leta 2017 je bila zgrajena nova in popolnoma biološka klinika iz lesa. Tam se je naša pot pravzaprav začela. Odločilen dejavnik pa je bilo celostno zdravje - ne popravljamo in estetsko olepšujemo samo zob, temveč tako rekoč poskrbimo, da ljudje postanejo bolj zdravi, gre za koncept celostne oskrbe. Veseli smo, saj dobimo veliko povratnih informacij od pacientov. Ne gre več le za zobe, za lepoto, za estetiko, ki pride na koncu, temveč gre za zdravje, za dobro počutje, za energijo in deljenje tega, kar počnemo. Velik pomen dajemo tudi ozaveščanju o našem delu. Zelo pomembno je, da se zavedamo, da morda kovine niso zdrave za vse, živo srebro ni zdravo za vse, zobje, zdravljeni s koreninskimi kanali, niso primerni za vse. Telo vse to sicer prenaša, kot ljudje prenašamo tudi nekatere druge stvari, a izjemnega pomena je, da telesu damo najkakovostnejšo obravnavo in zdravljenje.

Naš cilj znotraj Centra Hočevar je, da ohranimo zdravo telo in um. Vedno upoštevamo vpliv bolezenskega stanja in naših posegov na zdravje celotnega telesa. Izbiramo zgolj rešitve, orodja in materiale, ki so organizmu prijazni oz. “biološki”. Zdrava usta izžarevajo zdravo osebnost. Naš cilj je ohraniti zdrave in žive zobe!
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar