SDS SWISS DENTAL SOLUTIONS je švicarski vodilni proizvajalec keramičnih vsadkov na svetovnem trgu in temelji na več kot 25-letnih izkušnjah pri razvoju in proizvodnji keramičnih vsadkov.

Dr. Karl Ulrich Volz – izumitelj, ustanovitelj in lastnik podjetja – je bil pionir implantologije brez uporabe kovin na prelomu tisočletja in od takrat pomembno prispeva k nadaljnjemu razvoju te industrije.

Keramični vsadki SDS ponujajo številne prepričljive prednosti:

  • 🦷 Keramični vsadki SDS so biokompatibilni, telo jih zelo dobro prenaša in se trdno zarastejo v kost (oseointegracija).
  • 🦷 Njihova dolgotrajna obstojnost je neomejena in je po dosedanjih spoznanjih višja kot pri naravnih zobeh.
  • 🦷 Njihova svetla barva – v nasprotju s temno sivim odtenkom titanovih vsadkov – zagotavlja naraven nasmeh in izjemno estetiko.
  • 🦷 Kar zadeva stabilnost, so keramični vsadki iz visoko zmogljivega keramičnega cirkonijevega oksida zdaj boljši tudi od titanovih vsadkov: imajo enak premer, a nudijo večjo odpornost proti zlomu.
  • 🦷 Zahvaljujoč edinstveni zasnovi vsadkov, ki jo je razvil vodilni na trgu SDS SWISS DENTAL SOLUTIONS, je mogoče vsadke namestiti neposredno po ekstrakciji, v samo eni seji (v večini primerov), nov začasni zob pa je običajno mogoče namestiti takoj.
  • 🦷 Tveganja za periimplantitis (kronično, boleče vnetje dlesni okoli vsadka) pri keramičnih vsadkih praktično ni.

Keramični vsadki SDS so tudi edini sistem na svetu, ki je dvakratni prejemnik oznake CleanImplant.

Ta pečat se podeljuje izdelkom, ki izpolnjujejo najvišje standarde čistoče v celotnem proizvodnem procesu in za končni končni izdelek.

Pozitivne lastnosti keramike nam poleg tega omogočajo, da lahko izpuljen zob takoj nadomestimo s keramičnim zobnim vsadkom. Na tak način ohranimo obstoječo kost in preprečimo kolaps mehkih in trdih tkiv, ki bi se po izdrtju zoba sicer masovno skrčila. Čas integracije implantata (zobnega vsadka) v kost je odvisen od kompleksnosti in tipa posega ter stanja pacientovih kosti, povprečno pa traja okoli 4 mesece. Za ta čas pacient prejme provizorično rešitev.

V Centru Hočevar smo certificirani specialisti za vstavljanje keramičnih implantantov, ki predstavlja inovativno, sodobno in biokompatibilno možnost nadomeščanja zob. Zaveza biološkemu zobozdravstvu nam narekuje uporabo strokovnih protokolov, ki pri posegu omogočajo čim manjšo obremenitev organizma. Zato za ta poseg uporabljamo zgolj vrhunski implantatni sistem nemško-švicarskega proizvajalca Swissdentalsolutions. Gre za izpopolnjeno in najkakovostnejšo rešitev ob izgubi zoba.
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar

Zelo pomembno je zavedanje, da je najboljši zob vaš obstoječi zob. Zato so nujni redni pregledi ustne votline in zob, sploh ob pojavu vnetij, ko je potrebno ukrepati takoj. Mi pa se trudimo, da vaše zobe v kar največji meri zaščitimo in ohranimo!