15. in 16. oktobra se je v Švici odvijal eden izmed večjih kongresov - Joint Congress na področju implantologije, pod okriljem združenja ISMI in IAOCI.

Kongres je bil organiziran za zobozdravnike, ustne kirurge in maksilofacialne kirurge ter vse, ki jih zanima biološko zobozdravstvo in keramični vsadki.

Z udeležbo na tem dvodnevnem mednarodnem kongresu smo pridobili tudi certifikat, katerega si lahko ogledate spodaj.

Potekal je dvojezično, v nemškem in angleškem jeziku s simultanim prevajanjem, na tak način so preprečili jezikovne ovire in omogočili udeležbo mednarodnega občinstva.

Prvi skupni kongres za keramično implantologijo je potekal v prostorih ŠVICARSKEGA BIOHEALTH EDUCATION CENTRA. Izobraževalni inštitut je nudil edinstveno vzdušje in okolje za izvedbo kongresa na absolutno najvišji ravni.

Medijski partner je OEMUS MEDIA AG, vodilni svetovni založnik na področju zobozdravstva.

Pridobili smo nešteto novih koristnih informacij, znanj na področju praktične izvedbe, live demonstracij ter se predvsem podružili s kolegi iz celega sveta. Super organizacija!
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar
Predsednik ISMI dr.Ulrich Volz, naš štipendist Jakob in dr. Gregor Hočevar - slika iz družabnega druženja.

DEMONSTRACIJA MYOREFLEX TERAPIJSKE VADBE

MRT je regulacijska terapija, ki ima zaradi zgodovinskih razlogov in učinkovitosti, izhodišče pri pritisku na mišične vezi - s čimer vpliva na napetost v miofascialnem sistemu lokalno, predvsem pa globalno, v telesu. Z uporabo stimulacije točk nevro-mišičnega pritiska, ki zaporedoma izzove samoregulacijo neprilagojenih telesnih shem, lahko ciljamo na različne zdravstvene težave in simptome bolečine, povezane z mišicami in sklepi, pa tudi na kompleksna presnovna neravnovesja.

Myoreflex terapijo so prevzeli tudi visoko zmogljivi športi. Profesionalnim športnikom najprej temeljito pregledajo usta, izpulijo vnete mrtve zobe, odstranijo vse kar je kovinskega v ustih, srebrne plombe in s tem razbremenijo usta. Ugotovili so, da je stanje v ustih pomemben dejavnik pri izvajanju profesionalnih športnih aktivnosti.

Ugleden švicarski zdravnik dr. Kurt Mosetter, demonstrira kako z MYOREFLEX TERAPIJSKO VADBO pripraviti pacienta na poseg: s sprostitvijo mišice nad mišičnimi vreteni in vstavitvami kite gibov.