Prejeli smo priznanje CLEAN IMPLANT - s strani neprofitne organizacije, ki nadzira čistost implantatov (tako keramičnih kot titanskih implantatov po celem svetu). Čeprav so implantati sterilno zapakirani se na njih lahko pojavljajo neštete nečistoče. Prisotne so lahko kovinske nečistoče, kot tudi plastika iz embalaže, itd.

“Sterilno pakiranje” ne pomeni, da je implantat brez kontaminantov. To moteče spoznanje se počasi pojavlja pri zobozdravnikih po celem svetu.

Ena od značilnosti površine sterilno pakiranih peroralnih vsadkov je njihova čistoča. Oralni vsadki lahko pokažejo različne površinske nečistoče - anorganske ali organske narave. Te nečistoče lahko izhajajo iz proizvodnih postopkov ali pakiranja in lahko ostanejo na implantatu.

Obsežnejše študije ocenjevanja kakovosti kažejo, da je pod skenirnim elektronskim mikroskopom vedno več vsadkov slabše kakovosti, kontaminiranih z ostanki iz postopka proizvodnje ali pakiranja.

Obstaja pa nekaj odličnih podjetij, ki se s svojimi medicinskimi pripomočki ločijo po kakovosti in tako izpolnjujejo najvišje kakovostne zahteve uporabnikov in pacientov.

V Centru Hočevar uporabljamo le najboljše keramične implantate podjetja SDS - Swiss dental solutions, ki so preverjeno brez omenjenih nečistoč v skladu s kriteriji za oznako kakovosti CleanImplant s soglasnim priporočilom znanstvenega svetovalnega odbora.