Nedavno nas je obiskal stavbni biolog, ki meri raven električnega in magnetnega polja ter visokofrekvenčnega sevanja, vključno z brezžično tehnologijo v bivalnem in delovnem okolju, ob upoštevanju znanstvenih spoznanj in celostnega pristopa ter tako imenovanega načela previdnostnih ukrepov.

Stavbni biolog meri tudi zrak v zaprtih prostorih, nevarno plesen in vse pogostejšo nevarno umetno svetlobo, ki je prav tako zelo problematična pri udobju bivanja in dela.

Na podlagi natančnih meritev je podal oceno potencialnih stresnih vplivov in posledičnih tveganj za zdravje.

Ugotovil je, da so naši prostori varni kot domače spalnice, ki po njegovem mnenju izpolnjujejo najvišje varnostne zahteve.

Nizke ravni sevanja so pomembne za dobro počutje našega osebja in vseh pacientov, ki nas obiščejo. Nizka obremenitev s sevanjem je ključnega pomena tudi za nemoteno okrevanje naših pacientov po operaciji. Naša prednost je tudi delovanje na obrobju mesta, v zelenem okolju, kjer je tako ali tako manj sevanja in manj onesnažen zrak.
Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar