V skrbi za njihovo popolno zobovje in lep nasmeh priporočamo redne kontrole zob. Redna kontrola je pomembna tako v fazi mlečnih zob kot v fazi stalnega zobovja. Potrebna je redna oskrba z vsemi navodili glede čiščenja in vzdrževanja.

Kakor opažamo pri odraslih pacientih, se največkrat strah pred zobozdravnikom razvije že v rani mladosti na podlagi slabih izkušenj. V Centru Hočevar se osredotočamo na to, da obisk zobozdravnika v zgodnji mladosti oz. v ranem otroštvu ne pomeni samo zagotovitev zdravih in lepih zob, temveč tudi dober odnos in prijazno okolje, prek katerih otrok spozna, da obisk zobozdravnika ni nič stresnega in bolečega.

Tako se pri otroku obiski pri zdravniku v odraščanju razvijejo v nekaj samoumevnega brez asociacij na bolečino.

STRAH, ki smo ga v mladosti ob obisku zobozdravnika doživljali sami, tako OSTANE V PRETEKLOSTI, kamor tudi sodi.
dr. dent. med., Gregor Hočevar
zobozdravnik in ustanovitelj Centra Hočevar
  • preventivne preglede,
  • ugotavljanje začetnih kariesov in zdravljenje le-teh po minimalni invazivni metodi,
  • zalivanje fisur in
  • ostale posege.

Skupaj bomo otroku predstavili preventivne ukrepe za zaščito zob in v sodelovanju z ortodonti ugotavljali morebitne razvojne nepravilnosti. Bistvo je v pravočasnem in pravilnem ukrepanju.

Na prehodu iz mlečnih v stalno zobovje (okoli 5., 6., 7. leta) starši velikokrat niso dovolj pozorni na izraščanje stalnih šestic pri otrocih, ki včasih zrastejo brez izpada mlečnega zoba. V takih primerih sploh ne opazimo, da ima otrok v ustih že stalni zob. Tak zob lahko ob nepravočasni oskrbi napade karies, saj so starši na zobovje bolj pozorni šele takrat, ko izpadejo prvi mlečni zobje.

Preventiva zagotovi ZDRAV NASMEH OTROKA in bolj zdravo odraščanje, saj lahko otrok tako normalno žveči in prejme več hranil iz hrane, ki jo zaužije, bolezni ustne votline pa lahko vplivajo tudi na SPLOŠNO ZDRAVJE.