Manca Peternelj, ki v našem Centru Hočevar skrbi za zobke najmlajših, je v oddaji Jutro na Planetu spregovorila o negi zob v otroštvu, pomembnosti rednih preventivnih pregledov, ter delila številne nasvete za starše. Njene besede so ozavestile in tudi navdihnile mnoge starše, da bodo še bolje skrbeli za zobno higieno svojih otrok.

Spodaj z vami delimo izsek iz priljubljene oddaje.

Med pogovorom je Manca izpostavila nekaj ključnih nasvetov za starše:

  • Zgodnja nega je ključna: Pomembno je, da začnete z nego otroških zob že v zgodnjem otroštvu. Pravilno ščetkanje in nega dlesni so ključni za vzdrževanje zdravih zob.
  • Redni preventivni pregledi: Nujni so redni obiski pri zobozdravniku. Le tako lahko pravočasno odkrijemo morebitne težave in preprečimo njihovo poslabšanje.
  • Pravilna prehrana: Prehrana ima velik vpliv na zobno zdravje otrok. Izogibajte se preveč sladkim in kislim živilom ter spodbujate uživanje hrane, bogate s kalcijem.
  • Vzpostavitev pozitivnega odnosa do obiska pri zobozdravniku: Starši naj svoje otroke že od malega navadijo na obiske pri zobozdravniku in jih spodbujajo k sodelovanju in sproščenosti med pregledom.

V Centru Hočevar se zavedamo, da je otroško zobozdravstvo posebno področje, zato smo izjemno ponosni, da imamo v ekipi osebo, ki najbolje poskrbi za vaše malčke.