Pacientka je imela celo življenje težave z migrenami. Čeprav je ves čas ustrezno skrbela za svoje zobe in redno hodila k zobozdravniku, se je navkljub temu pojavilo kar nekaj mrtvih zob. Ko se je pacientka naposled oglasila pri nas smo kot vedno prvo izvedli ortopan slikanje, kjer so že bila vidna vnetja, konkretnejše stanje pa se je pokazalo na CBCT slikanju (3D slika).

Niso problem le mrtvi zobje sami po sebi, ampak vnetja, ki se pojavijo okoli teh mrtvih zob in te vnetne spremembe predstavljajo žarišča.
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar

V roku dveh let, smo odstranili vse vnete mrtve zobe, predele kosti očistili z ozonom ter vstavili keramične implantate. Na le-te namestili provizorične krone ter po 4 mesecih vraščanja polnokeramične krone. Nismo izboljšali le estetskega videza, marveč rešili ključni problem.

Vse od odstranitve mrtvih zob, pacientka ni več doživela glavobola. Hkrati so se ji izboljšale težave s prebavo in debelim črevesjem.

Premalo se zavedamo, da se zdravi zobje odražajo v zdravem telesu in obratno. Najlepši in najboljši zob je brezpogojno vaš obstoječi zdrav zob. Mi pa vam pri tem lahko pomagamo, ohranimo zdrave in lepe zobe.