Pacientka je imela snemljivo protezo v zgornji in spodnji čeljusti. Njena dolgoletna želja je bila fiksna rešitev z dobrimi materiali, brez kovin.

Nadomeščanje izgubljenih zob je pomembno, saj je potrebno v ustih ohraniti kar je še ostalo oz. preprečiti nadaljnje propadanje, obnoviti žvečenje, govor, požiranje in estetiko.

Zato smo ji odstranili protezo in kovine iz ustne votline, ter vstavili keramične implantate na katere smo namestili polnokeramične krone. Ta rešitev zagotavlja višjo kakovost življenja, ohranja kostne strukture v ustih in daje občutek kot, da so zobje dejansko vaši.

Slike prikazujejo prvotno stanje in stanje po zaključenem posegu.

Zobne proteze večinoma potrebujejo starejši ljudje, kljub temu pa je izguba zob ne glede na starost velik šok. Poleg neprijetnega odstranjevanja zob in težav s prehranjevanjem je občutek brezzobosti povezan z ne sproščenim nasmehom in slabim počutjem.

Po zaključenem posegu se je občutek v ustih znatno izboljšal. Zdravljenje je bilo uspešno zaključeno. Ponovno smo vzpostavili lep nasmeh, s primerno barvo in obliko zob, ter hkrati zagotovili nemoteno prehranjevanje.

Keramični implantati predstavljajo trajnostno in visoko estetsko rešitev, ki daje videz naravnih zob, ki pričarajo čudovit nasmeh, BREZ KOVIN! 💪🏽
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar