Vodena biofilmska terapija je sistematična, predvidljiva rešitev za obvladovanje zobnega biofilma v profesionalni profilaksi z uporabo najsodobnejših tehnologij AIRFLOW®, PERIOFLOW® in PIEZON®.

Profesionalno čiščenje zob je nujno potrebno za lep nasmeh in ohranjanje zdravih zob.

Zobni biofilm je glavni etiološki dejavnik za karies, parodontalne in periimplantatne okužbe. Parodontalna bolezen lahko poveča tveganje za sistemske bolezni, kot so bolezni srca in ožilja in dihal, artritis ali sladkorno bolezen.

GBT je sestavljena iz protokolov zdravljenja, ki temeljijo na diagnozi posameznega bolnika in oceni tveganja za doseganje optimalnih rezultatov.

Zdravljenje poteka na najmanj invaziven način, z najvišjo stopnjo udobja, varnosti in učinkovitosti in zmanjšuje potrebo po ročni in zvočni/ultrazvočni instrumentaciji. Naša prednost je, da v tem sklopu uporabljamo tudi ozon - ozonsko terapijo za dezinfekcijo in krepitev zdravja. Gre za ozonizirano vodo, s katero spiramo zobe, obzobna tkiva in ustno votlino. Vodena terapija z biofilmom vključuje navodila za ustno higieno ter izobraževanje pacientov in motivacijo za ohranjanje naravnih zob in vsadkov čim dlje.


🦷 PREDNOSTI GBT 🦷 :

  • VARNO IN UČINKOVITO: GBT je resnično minimalno invazivna metoda, ki zmanjšuje potrebo po ročnih in zvočnih/ultrazvočnih instrumentih. Je varna, učinkovita in nežna do zob, mehkih tkiv in vsadkov. Uporablja se lahko tudi za primarni karies in perio preventivo pri otrocih in najstnikih.
  • VRHUNSKO ČIŠČENJE: GBT omogoča popolno odstranitev celotnega biofilma med postopkom profesionalnega čiščenja zob.
  • UDOBNO IN HITRO ZDRAVLJENJE: minimalno invazivni protokol, ki omogoča znatno skrajšanje časa zdravljenja v primerjavi s standardnim PMPR (kirete in gumijaste skodelice)
  • Zobni biofilm je prebrisan.
  • Ne vidimo ga.
  • Ne moremo ga vonjati.
  • Ne čutimo ga.

Je pa glavni vzrok za zobno gnilobo (karies), bolezni dlesni (parodontitis) in celo izgubo zob.

Zdravje zob in ustne votline predstavlja boljše in kakovostnejše življenje. Poskrbite za dosledno nego in redne preglede pri vašem zobozdravniku👍🏼