Letos v naš spekter podpornih terapij po posegu dodajamo tudi aromaterapijo v sodelovanju s podjetjem doTERRA.

doTERRA pridobiva, testira, proizvaja in distribuira čista eterična olja in naravne izdelke za dobro počutje. Gre za širok spekter izdelkov biološkega izvora.

Njihov cilj je obogatiti življenje z čistimi izdelki, čistimi nameni, čistimi poslovnimi praksami in čisto ljubeznijo do človeštva. Vsa eterična olja so nežno in skrbno destilirana iz rastlin, ki so jih v pravem trenutku nabrali izkušeni pridelovalci po vsem svetu za idealno sestavo izvlečka in učinkovitosti.

Vsako eterično olje doTERRA je skrbno in temeljito testirano po strogem protokolu kakovosti CPTG Certified Pure Tested Grade™.

Zakaj aromaterapija?

Aromaterapija je splošno priznana metoda za izboljšanje fizičnega in čustvenega počutja. Z uporabo naravnih rastlinskih izvlečkov in arom lahko aromaterapija spodbudi različne receptorje v telesu, da aktivirajo pozitivne odzive.

Od petih čutil je voh tisti, ki sproži spomine in čustvene odzive. Vohalni sistem je povezan z limbičnim sistemom – predelom možganov, kjer so shranjeni spomini in čustva. Limbični sistem proizvede izrazit odziv na aromo, kar povzroči naval občutkov. Eterična olja povzročijo odzive, ki lahko pozitivno vplivajo na vaš um in telo. Po drugi strani pa lahko nanos eteričnih olj, ki so varna za kožo, na zapestja ali sklepe povzroči tudi odziv vaše kože.

Eterična olja povzročijo odzive, ki lahko pozitivno vplivajo na vaš um in telo. Po drugi strani pa lahko nanos eteričnih olj, ki so varna za kožo, na zapestja ali sklepe povzroči tudi odziv vaše kože.

V našem Centru Hočevar bo aromaterapija kot del podpornih terapij po posegu.

Z le-to zmanjšamo stopnjo stresa in tesnobe, se celostno umirimo, olajšamo fizične bolečine ter izboljšamo spanec. Številne študije dokazujejo številne koristi, vključno z zdravljenjem dolgotrajnih zdravstvenih težav, kot je demenca in boj proti bakterijam.