Če čutite strah pred zobozdravnikom, niste edini. Tudi v primeru prijetnih izkušenj z obiskom zobne ordinacije večina ljudi čuti nelagodje. Veliko interpretiranja o zobozdravstvenih posegih lahko privede do elementov strahu, ki vas hromijo.

Pustite jih za seboj!

Pravi pristop lahko vse popravi, napačen pa pri pacientu ustvarja nepotrebno stisko. Težava in pa prednost je ravno v tem, da imamo kot zobozdravniki ali terapevti izredno moč. Lahko povzročamo ali blažimo bolečino. Nekateri se tega zavedamo, vsi pa žal ne. Hkrati pa smo vsakič v zelo tesnem stiku s pacientom, ves čas smo le 10 centimetrov narazen.

Neizpodbitno dejstvo pa je, da se pri pacientih ne ukvarjamo le z zobmi, ampak vedno s celim človekom.

V našem Centru Hočevar, dajemo izjemno pomembnost sočutju.

Vzpodbudni dejavnik je zagotovo zmožnost prisluhniti pacientu in pokazati razumevanje. Ravno zaradi tega si pri vsakem pregledu vedno vzamemo čas, da se pogovorimo s pacientom. Zelo koristno je, da lahko sam izrazi vzrok njegovega prihoda, predstavi svoje želje in pričakovanja, ter pojasni težave, ki jih ima z zobmi itd. Takrat imajo pacienti tudi priložnost, da izrazijo svoj strah ali neprijetne občutke. Plan terapije prilagodimo vašim trenutnim zmožnostim in počutju. Le tako počasi nizate prijetnejše izkušnje obiskov pri zobozdravniku.

Naše delo je lahko neboleče, če so obiski pravočasno - takrat, ko bolečine še niso tako hude.

Prva dobra, pozitivna izkušnja lahko veliko spremeni. Najmanj to, da se pacient k nam vrne in se proces nadaljuje. Z vsako ponovno pozitivno izkušnjo se slabe prepisujejo.

Bistvenega pomena je, da skupaj s pacienti ustvarjamo zdrave zobe in usta. To predstavlja medsebojno sodelovanje. Mi lahko očistimo zobni kamen, izvrtamo karies in naredimo zalivko, ampak se bodo vse težave kmalu ponovile, v kolikor pacient ni pripravljen spremeniti svojih navad in izboljšati celostne nege svojih zob in dlesni.
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar

Pristop pri prestrašenemu pacientu mora biti zato vedno prijazen, čuteč in potrpežljiv. In ne pozabite: “Strah je namreč v sredini votel, zunaj ga pa nič ni.