Imela sem glavobole, vrtoglavice, težave s prebavo, nihanje telesne teže, pogosto mi je bilo zjutraj slabo. Po kosilu sem bila tako utrujena, da sem velikokrat trdno zaspala. Težava se je pojavila, se stopnjevala, pa poniknila, pa se je pojavila druga. Bila so obdobja, ko sem se dobro počutila. Zdravniki so me pošiljali na preglede, a ti niso pokazali ničesar oprijemljivega. Kot da bi se težave igrale skrivalnice po telesu. Najbolj me je motilo to, da sem bila brez energije in sem svoje delo izpolnjevala večinoma zato, ker je bilo treba.

Želela sem aktivno skrbeti za svoje zdravje in trmasto iskala vzroke za svoje slabo počutje. Brala sem literaturo o zdravju, se udeleževala predavanj na to temo, obiskovala predstavitve raznih preparatov, pripomočkov in aparatov, ki pomagajo ljudem pri lajšanju težav. Poskusila sem mnogo stvari, ki so prijateljem in znancem koristile, a meni ni trajno pomagalo nič in postajala sem že vsega naveličana in jezna sama nase, da sem se pustila prepričati in vsakokrat tudi nekaj zapravila.

Že po nekaj odstranjenih mrtvih zobeh pa sem občutila, da se počutim boljše, da imam več energije, da z neko posebno lahkoto opravljam vse svoje dejavnosti. To me je utrdilo v odločitvi, da sem nadaljevala in v celoti odstranila vse amalgamske zalivke in osem mrtvih zob.
"Že po nekaj odstranjenih mrtvih zobeh pa sem občutila, da se počutim boljše, da imam več energije, da z neko posebno lahkoto opravljam vse svoje dejavnosti. To me je utrdilo v odločitvi, da sem nadaljevala in v celoti odstranila vse amalgamske zalivke in osem mrtvih zob."

Iskanje zdravja me je privedlo do informacij o vplivu zob na zdravje. Razmišljala sem, da bi si jih popravila na malo drugačen način. Nisem se odločila zlahka, saj to še ni uhojena pot. Že po nekaj odstranjenih mrtvih zobeh pa sem občutila, da se počutim boljše, da imam več energije, da z neko posebno lahkoto opravljam vse svoje dejavnosti. To me je utrdilo v odločitvi, da sem nadaljevala in v celoti odstranila vse amalgamske zalivke in osem mrtvih zob.

V tem času (približno tri leta) nisem spremenila drugega kot izboljšala stanje svojih zob. Svojih »skrivajočih« težav z zdravjem nimam več. Včasih še zbolim za kakšno virozo, v glavnem pa se počutim »kot nova«. Težko opišem svoje počutje, saj je moje stanje drugačno kot prej. Čeprav imam več let kot včasih, imam tudi več volje, veselja in energije. Popoldanskega spanca ne potrebujem. Počutim se bolj zdravo kot kdaj koli prej.

Tatjana Leban