Skrb za celostno zdravje je pomembno že v rosnih letih, obisk otroškega zobozdravnika pa pripravlja otroka na odgovornost, da bo skrbel za svoje zobe in jih ohranjal zdrave in pravilno negovane ter lepe tudi v starosti.Poleg zdravljenja otroško zobozdravstvo obsega tudi spoznavanje zobozdravstvenega okolja, navajanje na zobozdravstvene posege ter izobraževanje o zobni higieni in zdravju.

Kot vse ostale storitve, ki jih nudimo v Centru Hočevar, je tudi koncept otroškega zobozdravstva biološki in tudi na tem področju si bomo prizadevali, da bo delo izvedeno kakovostno in kvalitetno!

Zavedamo se, da otroško zobozdravstvo zahteva poseben psihološki pristop, ki mora biti prilagojen potrebam malega pacienta, zato smo vzpostavili prijazno in prijetno okolje, kjer se bodo naši najmlajši počutili varno in udobno.

Otroku bomo približali pomen ustne nege skozi igro. Zelo pomembno je, da nam otrok in nenazadnje tudi starši zaupajo in se počutijo sproščeno - naš odnos bo vedno potrpežljiv, prijazen in razumevajoč. Vsi pregledi in posegi so minimalno invazivni.
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar

Vam in vašemu otroku zagotavljamo zdrave začetke oralnega razvoja.

Več informacij o delu otroškega zobozdravstva, poteku samega pregleda, morebitnih posegih, psihološki pripravi otroka na pregled pa delimo v kratkem, ko bomo predstavili tudi našo novo zobozdravnico. :)

Več informacij o otroškem zobozdravstvu najdete tudi na podstrani Otroško zobozdravstvo.