Mnenja strank

Moja izkušnja z mrtvimi zobmi

Vse življenje sem se spopadala z migrenami. Ni je stvari, po kateri bi posegla, da bi rešila dotični problem. Poskusila sem vse od akupunkture, masaže, meditacije, vegetarijanske prehrane, joge, dovolj spanja, obvladovanje stresa… A izboljšanja so bila samo začasna. Nekaj mesecev je bilo stanje zadovoljivo, potem pa se je zopet pojavil neznosen glavobol.

Naj omenim, da sem vedno skrbela za svoje zobe in redno obiskovala zobozdravnike. Verjetno preveč.. Ko sem bila pred dvemi leti prvič pri dr. Hočevarju se je zgrozil ob pogledu na moj ortopan. Njegov prvi komentar je namreč bil:” Vi ste bili pa veliko pri zobozdravniku.”

Drži, veliko časa sem preživela v zobozdravstvenih ordinacijah in rezultat je bil katastrofalen, pojavilo se je 13 mrtvih zob. Vsi predhodni zobozdravniki so mi le zdravili korenine, odstranjevali živce, vstavljali mostičke, krone… Nihče pa mi ni podal ključne informacije, da so le-ti mrtvi zobje strup, ki počasi ubija telo.. Mrtev zob je odlično gojišče za bakterije in vnetni procesi v mrtvih zobeh so počasi zastrupljali moje telo, odraz tega pa so bile strašne migrene.

Ne razumem vizije današnje stroke… Vse za rešitev zoba, nikoli pa se ne razmišlja v smeri, kaj vsi dotični posegi na zobu predstavljajo za telo. Koreninsko zdravljenje zoba je zelo dobičkonosno. Le zakaj bi spreminjali nekaj, kar nosi ogromno denarja? Malo je ozaveščenih zobozdravnikov, ki delujejo holistično in ozaveščajo, da je potrebno mrtve zobe nemudoma odstraniti. Vsi se zavedajo, da nas mrtvi zobje na koncu lahko tudi ubijejo. Počasi, a zanesljivo.. Dokler je imunski sistem dovolj močan, da se bori z bakterijami in strupenimi snovmi njihove presnove, ki ves čas prehajajo v krvni obtok, vse funkcionira normalno, ko pa ne zmore več, se pojavijo kronična obolenja in na koncu rak. Sesutje imunskega sistema se lahko zgodi v dnevih, mesecih ali letih in takrat nihče ne prepozna povezave med obolenjem in mrtvim zobom.

Na srečo sem še pravočasno prišla do Centra Hočevar in dr. Hočevarja, ki me je “razsvetlil” na tem področju in odrešil bolečin. V dveh letih sva počasi, a kvalitetno odstranila vse mrtve zobe in jih nadomestila z keramičnimi implantati, ki so nevtralni in ne obremenjujejo organizma.

Januarja letos sem odstranila zadnja dva mrtva zoba in migrene so “čudežno” izginile. Od takrat še nisem doživela glavobola, prej pa bolečine trpela celo življenje. Pa še kot zanimivost; maja letos sem bila pri prijateljici na bioresonančnem tretmaju, kjer je ugotovila, da imam popolnoma zdravo debelo črevo. Do sedaj sem vedno imela problem na tem področju, pojavljale so se nenehne težave s prebavo. Z odstranitvijo mrtvih zob sem posledično rešila še ta problem. Dr. Hočevar je to dejstvo potrdil, saj so mrtvi zobje pritiskali tudi na meridian debelega črevesja.

Dr. Hočevar, hvala za vse.

Jolanda Škrabelj

Jolanda Škrabelj