Dnevno se srečujemo s pacienti pri katerih se procesi, ki se odvijajo v ustih, odražajo v celem telesu. In obratno – procesi, ki se odvijajo v telesu, se lahko odražajo v slabem stanju zobovja.

Le-ta povezava se je vnovič pokazala pri pacientki, pri kateri so zaradi poškodbe zob v mladosti, po predhodni odstranitvi treh živcev na sprednjih zobeh, namestili prevleke. Obstoječe prevleke, estetsko navzven ne prikazujejo slabega stanja zob.

Ko pa smo prevleke sneli in zobe odstranili, smo zaznali zelo črne korenine, ki nakazujejo popolnoma zgnite zobe. Pacientki smo takoj vstavili tri keramične implantate @swissdentalsolutions, na te pa provizorične krone.

Že med samim posegom, ob odstranitvi zob, je pacientka čutila olajšanje. Verjamemo, da bo zdravljenje je okrepilo duševno in fizično moč za prihodnost ter dvignilo kakovost življenja.

Vedno znova ponavljamo, kako pomembno je stanje v ustih. Ne zanemarjajmo tihih vnetij in težav, ki so skrite očem, na koncu se odražajo v bolezenskih stanjih celotnega telesa. 💡 To je tudi bistvo naše vizije biološkega zobozdravstva - na vseh ravneh delujemo v prid zdravju in razbremenjujemo celoten imunski sistem.
dr. Gregor Hočevar
dr. dent. med., Specialist in Biological Dentistry and Ceramic Implants (ISMI Germany, IAOCI USA), ustanovitelj Centra Hočevar