To rešitev predstavljajo tako imenovani direktni kompozitno-keramični »inlayi« (DI) oziroma zalivke iz posebne mešanice materialov, ki kljub svoji neopaznosti zagotavljajo odlično odpornost in prijaznost do telesa.

Prednosti

Pri DI ne gre za drago keramično prevleko ali indirektni porcelanski vstavek, ki še dodatno uniči vašo zobno sklenino in dentin. Z uporabo DI nam uspeva v kar največji meri ohraniti vaše zobe. Direktne zalivke so tako iz plastične keramike, ki jo utrdimo s pomočjo polimerizacijske lučke, pri čemer uporabljamo izključno biokompatibilen material.

Natančen postopek

Ta sicer zelo kakovosten material pa zahteva izredno natančno rokovanje, zato postopek traja nekoliko dlje časa. Zob se gradi po barvnih plasteh, material se po vsaki naneseni plasti strdi. Vse kompozitne dograditve izoblikuje zobozdravnik neposredno v ustih, s čimer ohrani več izvirne zobne strukture. Celoten poseg je opravljen v okviru enega obiska in je zato bistveno cenejši od keramičnih prevlek ali porcelanskih indirektnih inlayev.

Ogled fotogalerije