1. KAKO DELUJE OZON?

Ozon, ki se pojavlja v naravi, je super kisik. V medicini uporabljamo ozon, ki ga proizvedejo posebne naprave.

Ko ozon nastane, tudi hitro razpade. Ob tem procesu se vsi mikroorganizmi, ki so v bližini, uničijo. Ozon v našem Centru uporabljamo v dveh oblikah, in sicer kot plin, ki nastaja v stekleni sondi ter kot plin, ki je zmešan z vodo. S stekleno sondo lokalno »ozoniziramo« določena področja, z raztopino pa izpiramo vnete predele.

2. KATERE PREDNOSTI NUDI OZONSKA TERAPIJA?

Ker ozon pronica tudi v najmanjše mikropore, je učinkovit v kosti, koreninskih kanalih in žepkih ob dlesni. Uniči tako bakterije, kot tudi viruse in glivice. Stranskih učinkov pri njegovi uporabi ni, prav tako ne povzroča alergijskih reakcij.

Ozon uniči glivice, bakterije in viruse.
Dezinfekcija z ozonom je učinkovita.
Ozon lajša bolečino.
Ozon podpira in pospešuje zdravljenje.


3. KJE VSE LAHKO UPORABIMO OZON?

IMPLANTATI
Lokalna uporaba ozona pri vstavljanju implantatov je zelo učinkovita. Ker uniči raznovrstne mikroogranizme, ima pozitven učinek na proces zdravljenja, kar dokazujejo večletne praktične študije.

KARIES
Lokalna uporaba ozona uniči mikroorganizme, ki povzročajo karies. Ker ozon pronica v mikrošpranje na griznih ploskvah zob, lahko zmanjša potrebo po vrtanju zob za izdelavo zalivke. Ob menjavi starih zalivk z ozonom dezinficiramo zob pred izdelavo novega direktnega inlaya in s tem preprečimo nastanek novega kariesa.

GINGIVITIS IN PERIODONTITIS
V primeru vnetja dlesni in obzobnih tkiv je terapija z ozonom nepogrešljiva. Z ozonom uspešno dosežemo tudi najglobje vnete žepe ob zobeh in v njih uničimo mikroorganizme.

PREOBČUTLJIVOST ZOB
Z ozonom uspešno lajšamo nadležno preobčutljivost zob na sladko, kislo, vroče in hladno.

AFTE, HERPES IN GLIVIČNA OB OLENJA
Ozon uniči povzročitelje in tako hitro lajša bolečine ter pospeši zdravljenje.

OSTALE UPORABE V ZOBOZDRAVSTVU

  • Pred, med in po oralno-kirurških posegih.
  • Za zdravljenje raznih ran.
  • Za zdravljenje raznih vnetij.