Otroški zobozdravnik je prvi zobozdravnik, s katerim se srečamo v življenju, zato v našem Centru Hočevar dajemo posebno prednost prijaznemu okolju, v katerem se naši najmlajši počutijo varno, brez strahu in vseh črvičkov.Poleg zdravljenja otroško zobozdravstvo obsega tudi spoznavanje zobozdravstvenega okolja, navajanje na zobozdravstvene posege ter izobraževanje o zobni higieni in zdravju.

Kot vse ostale storitve, ki jih nudimo v Centru Hočevar, je tudi koncept otroškega zobozdravstva biološki in tudi na tem področju si bomo prizadevali, da bo delo izvedeno kakovostno in kvalitetno!

Prvi obisk se priporoča ob izraščanju prvega mlečnega zobka in ni namenjen kurativi, marveč preventivi – svetovanju staršem glede primerne ustne higiene mlečnih zob in glede prehrane. Preventiva zagotovi ZDRAV NASMEH OTROKA in bolj zdravo odraščanje, saj lahko otrok tako normalno žveči in prejme več hranil iz hrane, ki jo zaužije, bolezni ustne votline pa lahko vplivajo tudi na SPLOŠNO ZDRAVJE.

Redni preventivni zobozdravniški pregledi so ključnega pomena.

Mi poskrbimo za pravočasno zaščito zob in oskrbo morebitnih kariesov ali ostalih nepopolnosti. Le tako se z manjšimi preventivnimi posegi lahko izognemo potrebi po večjih posegih v kasnejših letih. Z rednimi obiski pri zobozdravniku spodbudimo zavedanje pomena ustne higiene in ustnega zdravja.

STRAH, ki smo ga v mladosti ob obisku zobozdravnika doživljali sami, tako OSTANE V PRETEKLOSTI, kamor tudi sodi.
dr. Manca Peternelj
dr. dent. med.